Arrangera gradering

Graderingar ordnas i enlighet med varje arts graderingsregler. Kyu-graderingar kan anordnas av alla klubbar som är anslutna till Kendoförbundet, och behöver inte föranmälas till förbundet. Graderingsreglerna specificerar vilka domare som behövs till de olika graderna samt vilka krav som gäller.

Graderingsfunktionärer

Svenska dan-graderingar i kendo, iaido och jodo arrangeras av klubbar men administreras av förbundsrepresentanter. Förening som önskar stå värd för dangradering välkomnas att söka via formuläret Ansökan att arrangera dangradering som finns längre ner på denna sida.

Följande personer är certifierade att administrera dan-graderingar:
Christian Strandberg, Stockholm (främst kendo)
Isak Jarlebring Rubensson, Stockholm (främst kendo)
Mattias Jansson, Linköping (iaido, jodo)
Peter Höglund, Halmstad (främst iaido)
Martin Ledin, Halmstad (kendo, iaido, jodo)
Laurens Loozen, Göteborg (främst jodo)

Blanketter för graderings-arrangörer

De blanketter som behövs vid kyu-graderingar, finns både som Word-dokument och som pdf. Frågor ställs till register@kendoforbundet.se eller respektive artansvarig. Efter graderingen mailas underlag + sammanställning till register@kendoforbundet.se.

Diplom för kyugradering beställs här: budokampsport.se/produkt-kategori/diplom/
Diplom för barn- och ungdomsgrader (se graderingsreglerna för detaljer) kan laddas ner direkt här nedanför och skrivas ut av klubbarna. Diplomet kan då antingen fyllas i direkt i PDF-läsaren eller fyllas i för hand, i båda fall ska dock diplomet signeras för hand av huvuddomaren.