EIC dag 2: stege i nya dan-grader

Dag 2 på EIC hölls idag, traditionsenligt vigd åt lagtävling och graderingar. I lagtävlingen hade Sverige lottats i samma pool som det ganska oerfarna irländska laget och det extremt rutinerade belgiska laget. Efter en riktigt bra start på dagen tog sig Sverige vidare som pooletta. I första utslaget mötte man Bulgarien, som bara kunde ställa upp med deltagare på 2 av 3 lagpositioner, och Sverige tog sig vidare till kvartsfinal. Där mötte man Italien på hemmaplan, och här tog det stopp i en mycket jämn match. Italienarna fortsatte hela vägen till finalen, där det dock tog stopp mot ett superstarkt Finland.

Efter lunch var det omladdning för gradering för flera av våra landslagsdeltagare, liksom några andra svenskar på plats. Till de lägre dan-graderna har de flesta kommit ikapp efter pandemi-uppehållet, men till de högre graderna var det riktigt stora startfält och det tog ett tag att ta sig igenom alla sökande. Till sist stod det dock klart att Sverige fått en hel stege nya grader: 7, 6, 5, 4 (x2) och 3 dan!

Stort grattis önskar vi…
Martin Lindgren, 7 dan (!!!)
Jesper Waldestål, 6 dan
Leif Sunje, 5 dan
Tobias Kandenberg, 4 dan
Nils Lantto, 4 dan
Beatrice Edvardsson, 3 dan

Fr v Beatrice Edvardsson 3dan, Tobias Kandenberg 4dan, Jesper Waldestål 6dan, Martin Lindgren 7dan, Leif Sunje 5dan, Nils Lantto 4dan. Foto: Mattias Jansson.