Higashi Taikai 2023

Lördagen 23 september gick Higashi Taikai av stapeln i Vikingstads skola utanför Linköping. Evenemanget hade denna gång 21 deltagare, varav 14 tävlande, från 8 olika klubbar. I vanlig ordning bestod dagen först av ett gemensamt träningspass på förmiddagen, som sedan följdes av tävlings- och domargenomgång och tävling på eftermiddagen. Tävlingen på Higashi Taikai har en del specialdetaljer: däribland att alla tävlande får gå så många matcher som möjligt och att de två finalisterna från varje klass får fortsätta tävla i klassen över och sätta extra press på sina sempai. Alla utom den lägsta klassens deltagare deltar dessutom som tävlingsdomare för klasserna under sin egen. Eftersom tävlingens viktigaste klass är den mest juniora, delas ett vandringspris ut endast i denna klass.

Årets Higashi Taikai bjöd på starka insatser över hela brädet, och hela två deltagare som tog sig till final i två klasser: Filip Danielsson från FSKA som tog medalj i både mudan/shodan och nidan, samt Thomas Erger från LBK som tog medalj i både nidan och sandan. Imponerande!

Samtliga tävlingsdeltagare och domare på Higashi Taikai 2023. Stort tack till ständige funktionär Johan Jönsson för bilden!

Resultat Higashi Taikai 2023

Mudan/shodan
Guld: Filip Danielsson, FSKA
Silver: Anna Thelander, Honto iaidoklubb

Nidan
Guld: Thomas Erger, Linköpings budoklubb
Silver: Filip Danielsson, FSKA

Sandan:
Guld: Thomas Erger, Linköpings budoklubb
Silver: Jessica Stringer Bodin, FSKA

Yondan:
Guld: Patrik Karlsson, Linköpings budoklubb
Silver: Tobias Kandenberg, Sölvesborgs budosällskap