Rapport från lägret med Nishimura Hidehisa sensei i Stockholm!

Under lördagsmorgonen så samlades svenska kendoka och sex stycken av Europas bästa landslag för att bedriva kendoträning och shiai (tävling)-träning av högsta nivå och klass under ledning av Nishimura Hidehisa sensei, renshi rokudan.

Undertecknande hade till ära och glädje att representera Svenska Kendoförbundet på plats och tala vid öppningsceremonin och hälsa alla hjärtligt välkomna till Stockholm och Sverige samt presentera senseier och vår högt ärade gäst Nishumura sensei.

Därefter följde en gruppbild för att föreviga minnet av denna tillställning likt något vi verkligen inte fått se i Sverige på länge.

Nishimura sensei tog över gruppen allmänhetens kendoka för läger fram till 12:00 och på andra sidan väggen så höll landslagen till för lagshiai detta sker i dagarna två både lördag och söndag enligt samma typ av schema. Efter lunchtid fortsatte allmänheten med kendoträning under Mats Wahlqvist kyoshi 7dan och Nils Björkegård kyoshoi 7 dan försorg.

Nishimura sensei genomförde då läger med landslagen.

Dagarna avslutas med Good Will Jigeiko där samtliga deltagare oavsett tillhörighet, bakgrund och nivå får möjlighet att träna med varandra.

Som kendoansvarig vill jag rikta ett stort tack till alla senseier, managers, svenska kendolandslaget, medhjälpare från truppen och läkare på plats för att detta evenemang blev så bra som det blev! Tack till alla motionärer som kom från norr till söder och sammanstrålade för att medverka på detta läger i Stockholm!

Stort Tack för er medverkan och engagemang!

Nishimura sensei med kendoansvarig
Svenska Kendolandslagets herrar redo för lagshiai
Svenska kendolandslagets damer vid uppvärmning inför lagshiai
Landslagen på plats GB, Finland, Frankrike, Italien och Polen gör sig redo för lagshiai.

Allmänhetens kendoka vid uppvärmning under ledning av Nils Börkegård sensei
Nishimura sensei instruerar allmänheten
Nishimura sensei instruerar allmänheten
Nishimura Hidehisa renshi rokudan i action.