Svenska Kendolandslaget till VM i Tokyo 2015

Svenska Kendolandslaget har nu avslutat uttagningen till Dam- och Herr-landslagen inför det kommande världsmästerskapet i Japan, som tar plats 29-31 Maj 2015 i Tokyo. Efter en intensiv höst bestående av olika träningsläger, seminarier och tävlingar så har coacherna Kumi Sato och Terje Andersen valt ut de 7 kendokas för respektive lag som ska representera Sverige i Japan. I lagen ingår både VM veteraner och Kendokas som gör sitt första VM. Stämningen i truppen är väldigt god och ett flertal har under det gångna året spenderat tid i Japan för mer intensiv träning inför mästerskapet.

Svenska mästarna 2014, Michiko Komaki och Göran Gutiérrez-Aranda, ingår såklart i lagen som kommer att anlända till Japan en vecka innan VM. Där kommer de att spendera 5 dagar med att träna mot universitetslag i Sendai City utanför Tokyo. Därefter bär det av mot Tokyo, där lagen får 2 dagars träning på plats innan mästerskapet sätter igång.

Den 24-25 Januari åker Svenska Landslaget till Budapest för ett gemensamt träningsläger med det Ungerska Landslaget. 2 dagars intensiv träning och mycket matcher står på agendan. Det blir ett bra tillfälle att ta temperaturen på lagen inför vårens övriga tävlingar som leder laget fram till VM, såsom Sugo Cup i Malmö & 6 Nations i Wrocklaw i Polen.

I Damlaget ingår:
Micaela Ahlstam, FSKA
Michiko Komaki, Wäsby Kendo
Maja Vågberg, IKSU Kendo
Fanny Lindström, Shimbukan
Louise Balla, Linköping LBK
Josefin Rosenhed, GAK Enighet
Ellen Jönsson, Götha Kendo

I Herrlaget ingår:
Jun Yamazaki, FSKA
Ren Watanabe, FSKA
Juan-Sebastian Sato Folatre, GAK Enighet
Josef Segerstedt, Shimbukan
Ambjörn Holmkvist, Shimbukan
Jimmy Cedervall, Uppsala Kendo
Göran Gutiérrez-Aranda, Wäsby Kendo