Tack för årets riksläger!

Helgen 18-19 november gick årets riksläger i iaido av stapeln i Söderslättshallen i Trelleborg. Trots en lång resväg för många var uppslutningen god, och arrangörerna påminde oss alla om att i Skåne tar man fikapauserna på allvar och slarvar inte med att hålla blodsockret uppe. Som alltid är huvudfokus på rikslägret att förmedla de uppdateringar i ZNKR iai som förmedlats på EM-seminariet, och detta gjordes föredömligt på lördagen av instruktörerna Sida Yin och Jesper Waldestål, båda 6dan.

På söndagen delades gruppen i två – en för de som ville fortsätta repetera ZNKR iai och förbereda eventuella graderingar, och en för dem som ville dyka in i ett axplock av Muso Shinden ryu iai. På eftermiddagen avslutades till sist helgen med dan-graderingar och vi gratulerar Philip Stöckel 2dan, Augusto Lucena 2dan, Johan Fröhlander 1dan, Morteza Esmailzadeh 1dan samt Maria Liukkonen 1dan. För er som inte tog er hela vägen till en ny grad denna gång hoppas vi att ni fått mycket matnyttigt att jobba vidare med och kommer tillbaka ännu vassare till nästa graderingstillfälle.

Från förbundets sida vill vi också särskilt tacka United Fighters IF för det fina arrangemanget, Sida Yin och Jesper Waldestål för allt arbete på instruktörssidan och deltagarna i graderingspanelen. Stort tack också till alla er som kom och deltog, utan er hade det inte blivit mycket till riksläger!